Céljaim

Mindig is gyerekkori álmom volt, hogy fellépjek a Fővárosi Nagycirkuszban, és nagy büszkeséggel tölt el, hogy ilyen fiatalon már kétszer sikerült ezt megvalósítanom. Tervek azok folyamatosan vannak és azon vagyok, hogy mindet sikerüljön megvalósítanom. Jövőre szeretném színesíteni a műsorszámom egykerekű biciklivel és tűzzsonglőrködéssel is. Terveim között szerepel még egy Guiness-rekord felállítása rövid időn belül, valamint két év múlva a Baross Imre Artistaképzőbe való felvételi. Legnagyobb álmom pedig, hogy az artistaképző után sikerüljön elhelyezkednem egy neves cirkuszban, illetve minél több cirkuszfesztiválon megmutathassam a tudásom.

Elmondhatatlan érzés, amikor a műsorszámom látva kétezer ember tapsol egyszerre, és ez minden kőkemény munkát megér. Amikor a porondon vagyok, megszűnik körülöttem minden és azon vagyok, hogy a legjobb formámat mutassam meg. A tavalyi fellépésem beindította az egész karrierem, mivel azóta az ország számos pontjára kaptam meghívásokat. Előtte is sok fellépésem volt, de tavaly nyár óta még több lett. Azóta több utazócirkuszban felléptem, köztük Magyarország legnagyobb utazócirkuszában Budapesten, amit ifj. Richter József vezet. Ezen kívül a Richter Szafari Parkban is több fellépésem volt már, valamint kisebb utazócirkuszokban is dolgoztam több héten keresztül. De ez csak néhány a sok közül.

Az idei tanévben fogok érettségizni, ami mindenek előtt a legfontosabb, ezáltal háttérbe fog szorulni a zsonglőrködés, de szükséges a karrierem szempontjából és minden szempontból. Két év múlva szakmai vizsgát teszek informatikából, utána pedig megpróbálkozom az artistaképzővel. Úgy érzem, sikerülni fog megállni a helyemet ott, de erről még korai nyilatkozni. Eljutottam arra a szintre, hogy egyedül már kevés vagyok és nem tudom magamat továbbfejleszteni, ezért szükséges számomra az artistaképző, ahol kapni fogok magam mellé egy szakembert aki tud nekem ebben segíteni. Kitartó vagyok, nem adtam fel eddig sem, és ezek után még jobban küzdök a céljaim elérése érdekében. Kiskoromban az volt az álmom, hogy artista leszek, és én nem hagyom cserben azt a kisfiút, aki mindezt megálmodta. Célom között szerepel, hogy megmutassam a világnak, hogy bárkinek sikerülhet elérni az álmait, ha keményen megdolgozik érte és nem adja fel. Én nem ismerem azt a szót, hogy lehetetlen, mert olyan nem létezik szerintem. Minden lehetséges, ha az ember akarja és tesz érte. Nekem közel hét évbe telt elérni, hogy felléphessek a Fővárosi Nagycirkuszban. Sok artistának ez csak álom marad, ezért is vagyok büszke, hogy nekem kétszer sikerült. Tavaly óta hatalmas előrelépés, hogy lett cirkuszi “csilli-villi” fellépő ruhám, valamint egy állványom, amire a zsonglőr eszközöket lehet feltenni. Idén sokkal magabiztosabban léptem porondra, mivel már tudtam, hogy milyen kedvességgel fogad a közönség. A fellépések előtt mindig van egy kis izgulás, de ez természetes. Amint kinyílik a függöny, minden megszűnik körülöttem. Most már saját bevételi forrásom van a fellépésekből, amit a további fejlődésre és artista eszközökre fordítok.

Szerencsésnek érzem magam, hogy vannak álmaim, mert a legtöbb gyerek nem mondhatja el magáról ezt. Azt pedig igazán kevesek mondhatják el, ahogy én, hogy sikerült is elérni az álmaikat. Nem tudom, hogy a jövőben mit hoz az élet, de én minden erőmmel azon leszek, hogy a lehető legtöbbet megtegyek a céljaim megvalósításáért. Nagyon nehéz életforma a cirkuszos élet, mert állandó utazás, sátorépítés és bontás van. Tavasszal volt szerencsém megtapasztalni két hétig ezt az életformát, én is bontottam sátrat és építettem, ami kőkemény fizikai munka. Életem első szerződését és lakókocsiját is megkaptam volna, de sajnos még vissza kellett utasítanom. Bízom benne, hogy az artistaképző után már elfogadhatom és ott élhetem le az életemet, ahol mindig is szerettem volna.