Rólam

Túri Ádámnak hívnak, 18 éves zsonglőr vagyok. Nagyjából tíz évesen kezdtem hozzá, ehhez az igen nehéz szakmához. Műsorszámaimban labdákkal, karikákkal, buzogányokkal és tüzes fáklyákkal zsonglőrködök. Mindig is tetszett a cirkuszok világa, és szerettem volna kipróbálni magam benne. Hozzám a legközelebb a zsonglőrök álltak, ezért esett a választásom erre. A zsonglőrködés a legidőigényesebb zsáner a cirkuszban, mivel hosszú évekbe is telhet, mire egy trükk sikerül. Kiskorom óta napi rendszerességgel több órát gyakorlok. Hét év alatt jutottam el arra a szintre, hogy sikerüljön zsonglőrködni hat karikával és labdával, négy buzogánnyal és három tüzes fáklyával.

Zsonglőrködéssel már rengeteg helyen felléptem, köztük színházakban, esküvőkön, iskolai és óvodai rendezvényeken, és több cirkuszban is. Köztük kiemelkedő, hogy a 2022-es és 2023-as Cirkuszok Éjszakáján felléphettem, a Fővárosi Nagycirkuszban. Ezen kívül több fellépésem volt a Richter Szafari Parkban, és az ország legnagyobb utazócirkuszában, a Magyar Nemzeti Cirkuszban, amit ifj. Richter József vezet. De felléptem már kisebb utazócirkuszokban is több héten keresztül. Meghívást kaptam az első karácsonyi cirkuszi gálaműsorba, ahol több, mint nyolcezer ember léptem fel december folyamán.

Cirkuszok Éjszakája 2023

2023. július 15-én szombat este már másodjára kaptam lehetőséget, hogy fellépjek a zsonglőr számommal a Fővárosi Nagycirkusz által rendezett Cirkuszok Éjszakáján, ami egy éjszakába nyúló, extra hosszú műsor volt, különleges és híres fellépőkkel. Egy teljesen megújult, sokkal profibb és összetettebb számot adtam elő, amit a közönség a tavalyihoz képest dupla akkora tapssal fogadott. Célom volt, hogy a tavalyi előadásomat sikerüljön felülmúlni és örülök neki, hogy ez sikerült is. Hatalmas dolog, hogy 17 évesen már másodjára léptem fel a Fővárosi Nagycirkuszban, mivel a cirkusz történelmében tudomásom szerint még nem volt olyan, hogy valaki artista és cirkuszos dinasztiába születés nélkül lépett volna fel ott ennyi idősen. Én vagyok az egyedüli az országban, sőt a világon, akinek ezt sikerült megvalósítania és beírnia magát a cirkusz történelmébe.